Të gjithë kemi pasur si ky stilolaps, por diçka nuk e kemi ditur rreth tij |FOTO

stilolaps
Pothuajse të gjithë, kanë parë një stilolaps të tillë, por shumë pak personave i ka shkuar në mendje të analizojë kapakun e këtij stilolapsi. Në vitin 1991, kompania BIC, i prezantoi botës këtë dizajn të ri, që konsiderohej një zgjidhje, por që shumica e njerëzve nuk e vunë re aspak. Në majën e kapakut të stilolapsit ekziston një vrimë e vogël, që ka shpëtuar çdo vit jetën e qindra fëmijëve dhe shumë të rriturve. Ndoshta ju pyesni veten Pse? Si? Fëmijëve të vegjël i pëlqen të shijojnë të gjitha llojet e sendeve që u bien në dorë. Nga ana tjetër, të rriturve i pëlqen të gërryejnë kapakun e stilolapsit, kur përqendrohen në diçka, ose kur janë nervoz. Kapaku i stilolapsit mund të ngecë shumë lehtë në laringun e dikujt duke shkaktuar edhe mbytje. Në situate të tilla ajo vrimë e vogël në kapak e ndihmon një person të marrë oksigjen të mjaftueshëm para se të vije ndihma e parë. Ky vendi i kompanisë BIC është mbështetur nga të gjithë prodhuesit e tjerë të mëdhenj të stilolapsave. Instituti Britanik i Standardeve ka lëshuar një amendament në rekomandimet e tij ekzistuese për prodhimin dhe përdorimin e këtij modeli të veçantë.